Hırsız Giren Arabanın Kaskosu Bozulur mu?

Hırsız  Giren Arabanın Kaskosu Bozulur mu?

Hırsız girmesi aracın Kaskosunu bozar mı? Hangi durumlarda kasko hırsızlık hasarını karşılamaz? Anahtar kaskodan yenilenebilir mi?

Hırsız Girmesi Kaskoyu Bozar mı?

Aracınıza hırsız girdi camınızı kırdı ve aracınızın kapısını zorladı, Teyip vb ekipmanlarınızı çaldı. Bu durumda ne yapmalısınız ? Kaskonuz Delinir mi? Hasarsızlık İndiriminiz biter mi?

Bu durumda aracınızda oluşan hasarın durumu çok önemlidir. Bu durumda aracınıza verilen hasarı mutlaka tutanak altına alıp kolluk kuvvetlerinin durumdan haberdar olmasını sağlamalı ve bir kopyasını sigortacınıza ulaştırmalısınız. Oluşan hasar mini onarımla giderilemeyecek durumda ise bunu kaskoyu bozmadan yaptırırsınız ancak çoğu hırsızlık vakasında bu mümkün görünmemektedir.

Hırsız Yakalanırsa Ne Olur?

Hırsızın yakalanması durumunda ise durum farklıdır. Kasko firması hırsızdan davacı olacak ve yapılan masrafı tahsil etmek isteyecek ve sizin kasko bu durumda delinmeyecek ve hasarsızlık indirimi devam edecektir.

Kasko ile İlgili En önemli Not

Kasko yaptırırken çoğu kullanıcı fiyata odaklandığından verilen teminatlara bakmaz. Normal de cam kırılmalı kaskodan ücretsiz ve hasarsızlığı bozmaz ancak siz orijinal cam isterseniz ve poliçede yan sanayi olarak belirtildiyse hasarsızlığınız bozulabilir. Bu yüzden kasko yaparken teminatları mutlaka okumalısınız. Mini onarım kapsamından orjinal parça ve cam kullanımı. Yedek araç verilemesinden anahtar kaskosuna kadarher detaya dikkat kesilmeniz faydanıza olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası