HGS Nasıl İptal edilir? HGS İptali İçin gerekli belgeler nelerdir?

HGS Nasıl İptal edilir? HGS İptali İçin gerekli belgeler nelerdir?

HGS nasıl iptal edilir? HGS iptal edilince bakiye geri ödenir mi? HGS iptalinde hangi evraklar gereklidir.detaylı açıklamayı bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistemi kart İptali

Hızlı geçiş sistemi birçok yerde OGS yani otomatik geçiş sistemine çevrilse de HGS kartınız geçerliliği devam etmektedir. Aracınızı satarsanız yada değiştirirseniz HGS geçiş üyeliğinizi iptal ettirmeniz gereklidir.ancak bu iptal işlemi şuanda sadece PTT şubelerinde gerçekleşmektedir. Online herhangi bir siteden bu işlem yapılamamaktadır.

PTT şubesine giderken yanınızda kimlik bulunması zorunludur. Yanınıza ruhsatınızı da almanız faydalı olacaktır.

HGS Kaçak Geçiş Cezası Ne Kadar?

Yanlış HGS Cezaları Düzeltme İşlemleri

HGS İptalinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Gişeye gittiğinizde doldurmanız gereken talep formu verilir ve bu formu doldurarak HGS numarasını yazmanız gereklidir. ( etiket üstünde mevcuttur)
  • Araç plakanızı da girerek araç iptal işlemi alanlarını doldurmanız gereklidir.
  • HGS'yi iptal ettirmeden hemen önce geçiş yaptıysanız ve bakiye yetersiz ise HGS iptali halinde kaçak geçmiş sayılırsınız.
  • HGS iptalinden sonra sadece kart içindeki bakiyenizi alabilirsiniz. Kart için ödediğiniz rakamı geri alamazsınız. HGS bakiyenizi hemen değil size verilen makbuzla 30 gün sonra alabilirsiniz.
  • Yeni bir araç aldıysanız ve eski bakiyenizi yeni araca aktarabilirsiniz. Formda ilgili alanı doldurabilirsiniz.

Yorumlar

Fatma
Ülkemizde herkes milleti dolandırmak için an kolluyo. Devlet ayrı insanı ayrı dolandırıyo.. 2016 da 2. el araba aldık. Aracın sahibi hgs bandrolünü söktürmüyo, aslında burda devletin de büyük hatası var.. 1) Bi Ziraat da hesap yapmış bi Ptt de birinden borcu ödesen kapatsan diğerinde görünmüyo, sistemleri bozuk birbirinden bağımsız.. 2) Bu hgs bandrolünün araba satışında iptal edilmeden satış yaptırmaması gerekiyo. Arabayı aldım hgs de borcu çıktı. Aracın eski sahibi 2015 ten bakiyesiz geçiş yapmış borcu var mı yoku hiç bakılmamış satış zamanında hepsi bana bana kaldı şimdi. Adamın üstüne olduğundan ödeyemiyorum!!! Cezalar katlanıyo kapatıp kendi üstüme alamıyorum plakayı değiştirmem lazım heralde kendi adıma almak için. Böyle bi saçmaık yok. Ceza yememiz demek devlete yarıyo onun da işine geliyo tabi beleş para geliyo. Sizin yapcağınız işin sistemin allah cezasını versin.
Nevzat budak
Ben aracimi sattığım zaman hgs yi sokmeyi unutmuşum araç baskasinin adina ama hgs brnim adima 1 sene falan geçti bana msj geldi bakiyeniz yetersiz geçişler de yukleme yapin diye simdi gelecek olan ceza bana mi yoksa aracin yeni sahibine mi gelecek
talip
merhaba, bu sayfaya link nasıl ekleyebilirim? yardımcı olabilir misiniz

Daha Fazlası