Hasar Kaydı ve Pert Kaydı Aynı Şey Mi?

Hasar Kaydı ve Pert Kaydı Aynı Şey Mi?

AĞIR HASAR, TAM ZEYİL, PERT, ÇALINTI BULUNTU,HASAR KAYDI NEDİR?

Araç hasarları 3 sınıfa ayrılabilir.

TAM HASARLI (PERT diye tabir edilen durumdur ancak PERT diye bir sigortacılık Kavramı Resmiyette Yoktur)

AĞIR HASARLI

HASAR KAYITLI (Hasar Kaydı)

ARAÇ SORGULAMA İŞLEMLERİ RESİMLİ ANLATIM İÇİN TIKLA

Hasar Kaydı Ne Demek:

Aracınızın herhangi bir parçasında yapılan onarım ve değişim karşılığında alınan işçilik ve parça ücreti toplamıdır. Aracınızda oluşan küçük bir çizik bile bazen anlaşmalı olarak exper ve servis marifetiyle 1500-2000 tl kayıt girilmesine sebep olmaktadır. Aracınızın Hasarı olup ancak kaydının bulunmaması daha kötüdür çünkü yapılan işlemleri öğrenme şansınız yoktur. hasar kaydı olması durumunda ise değişen parçalar işçilik vb tüm ücret detayları sorgulanarak öğrenilebilir.

DEĞER KAYBI NEDİR? NASIL HESAPLANIR. NASIL VE KİMDEN TAHSİL EDİLİR?

TAM HASAR -Pert Kaydı:Aracın tamiri mümkün ancak tamirat aracın bedelinin %70 ini aşan durumlarda (sel-su baskını deprem yangın vb) felaket durumlarında ve aracın hava yastığı açma gibi ağır kazalarda oluşur. Bu araç tamir edilse bile trafiğe çıkması uygun olmayacağından trafikten men edilir.

İkinci El araç alırken Km mi Önemli Model Yılı mı?

Ağır hasar kaydı bedelsiz yazıyor ise

Sigorta şirketi ile araba sahibi anlaşır ve arabanın kasko bedeli araç sahibine ödenir. Arabayı sigorta şirketi ihale yoluyla satışa çıkarır.

Ağır hasar kaydı var ve bedel yazıyor ise

Ağır hasarlı araba, ERP (Exper Raporu) *** Tl şeklinde kayıt görünür. Bu kayıt da arbanın sigorta şirketi tarafından onarımının üstlenildiğini gösterir. Tarih bilgisi ile sorgulatırsanız değişen parçaları eksper raporu ile birlikte görebilirsiniz.

KM OYNANMIŞ ARACI NASIL ANLARIM.(TIKLA-ÖĞREN)

2. EL GALERİDEN Mİ SAHİBİNDEN Mİ ALINIR?

EKSPERTİZ NEDİR? EKSPERTİZDE NELER YAPILIR. ARACIN HANGİ KISIMLARI İNCELENİR? (TIKLA- ÖĞREN)

Yorumlar

ömer karaarslan
selamun aleykum ben bir araba aldım plaka sorguladım erp-ağır hasar kayıtlı yazıyor neden böyle yazıyor ne olmuş ta bu arabaya böyle yazıyor

Daha Fazlası