Günü dolmadan Trafik Sigortası yaptırılabilir mi?

Günü dolmadan Trafik Sigortası yaptırılabilir mi?

Trafik sigortası illa günü dolunca mı yapılır?, Sigorta yaptırmazsam nasıl bir yaptırımla karşılaşırım gibi soruların cevapları bu yazımızda..

Trafik Sigortaları

Trafik sigortasının amacı sizi yaşayabilceğiniz kaza ve risklere karşı güvence altına almaktır. Trafik sigortası yaptırmak ve günü geldiğinde yenilemek kanunen zorunludur. Bu yüzden trafik sigortasını er yada geç yaptırmak zorundasınız. Aracınızla ilgili resmi her türlü işlemde sigorta şartı aranmaktadır. (Muayene alım satım vb.)

Sigortamı Geç Yaptırırsam Ne olur

Sigortanızı geç yaptırırsanız yaptırma sürenize göre gecikme cezası ödersiniz. Her ay için % 5 oranında fazla ceza ödersiniz ta ki bu oran %50 ye gelene kadar.

Trafik sigortası olmaksızın yakalanan araçlar otoparka çekilirler. Araçların sigortaları yaptırıldıktan ve otopark çekici ücreti ödendikten sonra aracınızı teslim alabilirsiniz.

Trafik Sigortasını Ne Zaman Yenilemeliyim

Zorunlu Mali Trafik Sigortasını yenilemek için tam 1 yıl beklemeye gerek yoktur. Siz sigortanızı erkende yenileseniz eski sigortanızın günü dolana kadar eski sigortanızdan yararlanırsınız. Eski sigortanız dolduğu anda yeni sigortanız başlar ve bu sayede risklere karşı güvence altında olursunuz. Unutma vb durumlarında herhangi bir ceza ile karşılaşmamak için sigortayı erkenden yapmak hem daha ucuz hemde daha güvenlidir.

Nasılki trafik sigortanızı geciktirdiğinizde ceza ile karşı karşıya kalıyorsanız erken yapılan sigortalarda bazı indirimler uygulanmaktadır.

Yorumlar

Daha Fazlası