Elektrikli Renault Zoe Nasıldır? Renault Zoe İncelemesi kullanıcı yorumları

Elektrikli Renault Zoe Nasıldır? Renault Zoe İncelemesi kullanıcı yorumları

Elektrikli arabalar, RenaultZoe Nasıldır? Elektrikli araba için ÖTV var mı? Elektrikli araba Ne kadar yakar

Renault Elektrikli Otomobil Dünyasında Zoe ile girdi

400 Volt Lityum iyon bataryaya sahip Renault Zoe elektrikli ilk nesil aracı. Genel olarak 65 KW güce sahip. 90 HP ye denk geliyor. Batarya koltukların altında düz bir şekilde konumludur. 160 Km maksimum hıza sahip. 150 Km menzile ulaşabilmektedir. 120 Km şehir içi kullanım mümkün. Clio'ya çok benzese de başlı başına farklı bir model. şehir içinde kullanmak için ideal olsa da şehir dışında kullanıma pek uygun değildir. Yokuş aşağı inişlerde tekerleklerden aldığı enerjiyi aracı şarj etmek için kullanıyor.

Zoe Ne kadar zamanda Şarj oluyor?

220 volt elektriğe takıldığında 6 saatte şarj olmaktadır. Hızlı şarj noktasında %80 şarj için 30 dk yeterlidir. Türkiye de bulunan şarj noktaları arz olduğu için gidiş geliş maksimum uzaklığınız 60 Km'yi geçemeyecektir. İstanbul içerisinde yolda kalmayacak olsanız da başka illerde sorun yaşamanız büyük olasılık. Yavuz selim ve kuzey otoyolu dinlenme tesislerinde ücretsiz şarjlar mümkün. İspark ve Avm'lerde de şarj noktaları vardır. Elektrikli şarj istasyonu için önceden satın aldığınız kartınızdan ücreti ödeyerek aracınızı şarj edebilirsiniz.

Yağmurda Şarj Mümkün mü Karlı yağmurlu yolda Kullanılır mı?

Elektrik güvenlik ekipmanları yüksek seviyede yağmurda yol yapmakta şarz etmekte suya girmekte karlı yollarda gitmekte sakınca yoktur.

Bagaj hacmi gayet ideal ve 0 emisyon olması çevreci ve yenilenebilir enerji açısından aracın tercih edilmesi için en büyük sebep.

Zoe Neresinden Nasıl Şarj Edilir?

Direksiyonun sol altında benzin depo kapağını açmaya benzer bir düğmesi mevcut bu düğmeye bastığınızda yada araç açma kumandasında şarj düğmesine bastığınızda öndeki Renault logosu yerinde çıkmakta ve şarz etme kısmı açılmaktadır.tüm şarz istasyonlarında kullanımı mümkün olan şarz kablosu başlığı ile her yerde şarz edebilmek mümkün.

Yorumlar

Daha Fazlası