Yeni Nissan Micra

Yeni Nissan Micra

Tamamen yenilenen Micra yeni tasarımı ve teknolojileriyle Türkiye' ye 3 yıl gecikmeli olarak geldi.

Yeni Nissan Micra

Yeni Nissan Micra baştan aşağı yenilendi. Kasa olarak komple yenilene Micra aynı zamanda Nissan İntelligent Mobility teknolojileriyle de donatıldı.

Türkiye'ye sadece 1.0 L, 3 silindirli 12 valfli turbo beslemeli benzinli motorla gelen Micra boyut olarakta büyüdü. Boyu 18 cm, genişliği 7 cm artan Micra' nın yüksekliği ise 7 cm azaldı. 265 L olan bagaj hacmi de 300 L' ye çıkmış durumda.

İşte donanım paketine göre Yeni Nissan Micra'da bulunan akıllı teknolojiler:

AKILLI ŞERİT TAKİP ASİSTANI Şeridinizden istem dışı uzaklaştığınız an sizi uyarır ve şeride döndürmek için hafif bir titreşimle müdahale eder

AKILLI ÇARPIŞMA ÖNLEME SİSTEMİ Bu sistem sizi ve yol durumunu sürekli gözlemler. Yolunuzun üzerinde herhangi bir nesneye ya da araca çarpma riski tespit ederse, sizi sesli ve görsel olarak uyarır. Eğer siz bu uyarıya cevap vermezseniz, araç otomatik olarak sert fren yapar ve yavaşlar.

TRAFİK İŞARETİ TANIMA SİSTEMİ Sürüş esnasında yoldaki trafik işaretlerini tanır ve sizi hız limitleri konusunda bilgilendirir.

AKILLI OTOMATİK UZUN FAR ASİSTANI Karanlık yollarda uzun farlar otomatik olarak devreye girer, başka bir araç algılandığı zaman kısa farlara otomatik olarak geri döner.

KÖR NOKTA UYARI SİSTEMİ Kör Nokta Uyarı Sistemi görüş alanınız dışında kalan araçları görmenizi sağlar.

AKILLI ÇEVRE GÖRÜŞ SİSTEMİ (AVM) Dört adet geniş açılı HD kamerasıyla, aracınıza 360⁰’lik sanal kuşbakışı görüntüsü sağlar. Park alanı ve manevralarınız için geniş bir görüş açısı sunar. Akıllı Çevre Görüş Sistemi ile park stresini azaltır.

YOKUŞ KALKIŞ DESTEK SİSTEMİ Yokuş Kalkış Destek Sistemi ile en dik yokuşlarda bile geri kaymaktan korkmayın. Siz gaza basmadan önce 3 saniye boyunca fren uygulayarak yokuşa tutunur.

AKILLI SÜRÜŞ KONTROLÜ Tümseklerden geçerken sarsıntıyı önlemek için fren otomatik olarak devreye girer ve motor torkunu düzenler.

AKILLI YOL KONTROLÜ Virajı hisseden bu teknoloji her tekerleğe ayrı ayrı fren uygular ve virajı güvenle almanızı sağlar.

5 ileri manuel ve CVT şanzımanla sunulan Yeni Micra'nın 1.0 L turbo beslemeli motorunun sunduğu güç ve yakıt tüketimi:

Azami Güç PS (kW) (CVT) : 100 PS

Azami Güç PS (kW) (Manuel):100 PS

Azami Tork (Nm) (Manuel) : 160

Azami Tork (Nm) (CVT): 144

Yakıt Tüketimi lt/100 km(Manuel) : 4.5 - 4.6

Yakıt Tüketimi lt/100 km (CVT): 4.6 - 4.7

Yeni Nissan Micra yeni tasarımıyla daha dinamik ve sportif bir görünüme sahip olan Micra aynı zamanda 7 inch lik bir ekran bulunuyor.

Yorumlar

Mithat
Yeni Peugeot 208 Türkiye pazarına adım atar atmaz bu aracın geri planda kalacağını düşünüyorum
İrfancan
Micra nedense bana çok basit geldi. Bu araba yerine en iyi araba bence Peugeot 308. He konforlu hem çok az yakıyor daha ne isityorsun
Can Korkmaz
Peugeot 308 bundan daha çevik ve güzel bir aranba
İrfan
Peugeot 308 bekliyorum. Eminimki bu aradan kat ve kat güzel olacak
yunus okumuş
tasarımını çok beğendim ama ben uzun süredir peugeot 208 kullanıyorum çok da memnunum konforu bir başka uzun süre de değiştirmem
Mithat Kuyucu
Peugeot 308'de buna güzel bir rakip olabilir. Özellikle donanım açısından bu arabayı geride bırakır derim ben
VELİ ÇOŞKUN
Bence eski kasayı artık tamamen unutturur şanzıman sorunuda hallolduysa rakipsiz minil
Levent Zeybek
Yeni Peugeot 208 bundan kat ve kat güzel bir araba :)

Daha Fazlası