Audi A6, VW Touareg, Ford Tourneo Connect, Suzuki Jimny, EURO NCAP 2018

Audi A6, VW Touareg, Ford Tourneo Connect, Suzuki Jimny, EURO NCAP 2018

Euro NCAP 2018 yeni puanlamalar yayınladı.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı 1997 yılında İngiltere (Birleşik Krallık) Taşımacılık Dairesi ile Taşımacılık Araştırma Laboratuarı tarafından kuruldu. Bu programın amacı Avrupa pazarında yer alan araçları suni çarpışma testleri ile değerlendirip çeşitli açılardan puan vermekti. Halen bu testler ve puanlamalar devam ediyor.

Bu kapsamda dört aracın yeni test sonuçları yayınlandı. Volkswagen Grup'un yıldızı parlarken Suzuki Jimny sınıfta kaldı. Bu sonuçlara göre:

Audi A6 Euro NCAP 2018

Ä°lgili resim

Standart donanım ile yapılan testte A6 beş yıldız kazandı. 100 üzerinden yapılan değerlendirmelerde en düşük puan 76'yı güvenlik yardımcısı kategorisinde alan A6 diğer kategorilerde en az 81 puan alarak bu skoru elde etti. En yüksek puan ile yetişkin yolcu güvenliğinde, 93.

Audi A6 Euro NCAP Çarpışma Testi

https://youtu.be/vgfKw6ypvDg

Volkswagen Touareg Euro NCAP 2018

Volkswagen Touareg 2018 ile ilgili görsel sonucu

VW Grup'un diğer aracı Audi A6'ya göre biraz daha düşük puan alan Touareg yine de beş yıldız almayı başardı. En zayıf halkası yayalara karşı güvenlik donanımı olan Touareg, en iyi puanını yetişkin yolcu güvenliğinde aldı.VW Touareg Euro NCAP Çarpışma Testi

https://youtu.be/naHvQE8SbXk

Ford Tourneo Connect Euro NCAP 2018

Ford Tourneo Connect ile ilgili görsel sonucu

Ford Tourneo Connect, yetişkin yolcu güvenliğinde 92 gibi yüksek bir puan almasına rağmen yaya güvenliğinde 65 puan alarak 4 yıldızda kaldı.

Ford Tourneo Connect Euro NCAP Çarpışma Testi

https://youtu.be/5p7qVSg_6-E

Suzuki Jimny Euro NCAP 2018

Ä°lgili resim

Suzuki'nin Supermini modeli Jimny maalesef beklentileri karşılayamadı ve testten üç yıldız alabildi. En yüksek puanı (84) çocuk yolcu kategorisinde iken en düşük puan ise güvenlik yardımcısı donanımlarında (50) alan Jimny görüntüsündeki sağlamlığı maalesef hayata geçirememiş görünüyor.

Suzuki Jimny Euro NCAP 2018 Çarpışma Testi

https://youtu.be/5p7qVSg_6-E

Yorumlar

Daha Fazlası