Aracımın Ruhsatı Gelmedi Nerde Olduğunu Nasıl Öğrenirim

Aracımın Ruhsatı Gelmedi Nerde Olduğunu Nasıl Öğrenirim

araç ruhsatım gelmedi, Sigorta yaptırmadan Ruhsat alabilir miyim ? 1 Ay geçti ruhsat elime ulaşmadı Ne yapabilirim.

Aracımın Ruhsatını Nasıl Alırım

2. el bir araç satın aldığınızda yapmanız gereken ilk iş noter satış evrağı ile sigortacınıza başvurmak ve zorunlu mali trafik sigortasını yaptırmak olmalıdır. Aksi halde başınıza gelebilecek yada karşı tarafa verdiğiniz hasarlarda başınız ağrıyacaktır.

Yeni Ruhsatlar

Değişen yasa yönetmelikler çerçevesinde artık araçlar tek yaprak ruhsata sahip olacak. Motorlu araç tescil belgesi iptal edildi. Detaylı bilgi için ilgili habere tıklayınız.

Araç ruhsatı artık tek yaprak. Motorlu taşıt tescil belgesi kalktı

Araç Satın Aldım Ne Yapmalıyım

Araç satın alıp sigortasını yaptırdığınızda 15 gün içerisinde Ruhsat almaya gitmezseniz emniyet size ruhsatı 5 TL kargo bedeli ile adresinize yolluyordu. Ancak siz sigorta yaptırmazsanız bu süre başlamayacaktır. 1 ay sonra bile sigorta yaptırırsanız bu süre ancak o zaman başlayacaktır. Geç sigorta yaptırılan araçlarda bu işlem hiç uygulanmayacaktır. Sigorta yaptırdıktan sonra şoförler odasından 2 TL karşılığında alacağınız telli dosya ile geçici tescil belgeniz, trafik sigortanız, kimlik fotokopinizi içerisine koyup bulunduğunuz yerin trafik tescil birimine gittiğinizde 5 Dk içerisinde tek sayfalık yeni ruhsatınıza kavuşursunuz.

Araç Ruhsatım Gelmedi Ne yapmalıyım?

Araç ruhsatları ile ilgili tüm işlemler Emniyet Birimleri tarafından takibi yapılmaktadır. Sigortanızı yaptırdığınız anda ruhsatınızı 15 gün içinde gidip almazsanız ve ruhsatta elinize ulaşmazsa muhtemelen PTT kargo adresinize gelmiş ve sizi bulamamıştır. İlgili PTT şubesine başvurunuz şansınız varsa ruhsatınız geriş emniyete gönderilemeden alabilirsiniz. Yoksa Genelde satışın yapıldığı ilin emniyetine geri gönderilmektedir.Emniyete giderek ruhsatın durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. PTT kargo takibi için tıkla

Eski Ruhsatım Ne Olacak

Yeni ruhsatlarda eski ruhsattaki bilgilerin birçoğu bulunacak ancak muayene için ayrılan bölümler olmayacak. Muayene artık sadece TUV istasyonunda verilen evrak ile kontrolü sağlanacak. Eski ruhsatınız bir sonraki muayeneye kadar aracınızda bulunması zorunlu. Bir sonraki muayenede artık ruhsatın 2. sayfasının bir anlamı kalamayacak ve muayene evrağını aracınızda taşımanız zorunlu olacak.

Yorumlar

Daha Fazlası