Aracımı kiralamak İstiyorum Nasıl yapabilirim, Araç kiraya vermek güvenli mi?

Aracımı kiralamak İstiyorum Nasıl yapabilirim, Araç kiraya vermek güvenli mi?

Araç kiraya vermenin olumlu olumsuz yanları nelerdir? Aracımı kiraya versem güvende olur mu? Kiradaki aracım kaza yaparsa Ne olur?

Araç Kiraya Vermek Mantıklı mıEğer araç fazlanız var yada yeni bir araç alıp kiraya vererek gelir elde etmek istiyorsanız , bu durumda dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır.Aracınızın hangi amaçla, nerede, kim tarafından kullanılacak olduğu ve güvenilir olup olmadığı, kaza durumunda alınan sorumluluklar ve kiralama güvencesi gibi dikkat edilmesi gereken temel konular vardır.Aracımı uzun dönem kiraya verirsem Ne kazanır Ne Riske Atarım?Aracınızı kiraya vermeyip boşta beklettiğinizde yapacağınız masraflar.

  • Ortalama yıllık vergi 500 TL
  • Ortalama Yıllık bakım 350 TL
  • Araç muayene ve sızdırmazlık ücreti yıllık 100TL
  • Lastik yazlık kışlık değişim ve yenileme ortalama 150 TL
  • Kasko ve Zorunlu mali trafik sigortası 1000 TL

Aracımı Nasıl Kiralayabilirim

Aracınızı kısa yada Uzun vadeli kiraladığınız da önemli olan imzaladığınız sözleşmedeki maddelerdir. Bazı firmalar araçları hiç görmeden sadece aracılık yaparak ve sistem üzerinden kişileri buluştururken.(Kredi kartında belli oranda teminat ve kaza olursa 1000 TL ye kadar kiracıdan sonrasını kendi sigorta firmasından karşılayarak) Diğer bir yöntem ise firma aracı sizden alır ve belli şartlarda sözleşme imzalayarak (bakım onarım kaza lastik yapılacak maksimum KM) aracınızı uzun dönem bazı kişi veya resmi kurumlara kiralar. Dikkat edilmesi gereken kiralama sözleşmesini yaptığınız kurumun yaygınlığı güvenilirliği ve aracınızı nerede hangi amaçla kullanacağıdır. Küçük miktar kazanç için ulusal olmayan hiç bir firma ve şahsa aracınızı teslim etmemenizi tavsiye ederiz.Aracınızı kiralarken aracınızda oluşacak km ilerlemesi ve aracın yaşının ilerlemesi ve yıpranması hor kullanılması gibi durumları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Ahmet Aslan
Aracımı kiraya vermek istiyorum gazi antep te oturuyorum

Daha Fazlası