Aracıma LPG Taktırdım Kaç Gün İçerisinde İşletmek Zorundayım. LPGyi işletmezsem cezası var mı?

Aracıma LPG Taktırdım Kaç Gün İçerisinde İşletmek Zorundayım. LPGyi işletmezsem cezası var mı?

LPG aracın ruhsatına en geç kaç gün içerisinde işletilmeli . LPG'yi işletmeme cezası var mı?

Aracıma LPG Taktırdım Ne zamana kadar İşletmem Gerekir?

Aracınıza LPG taktırdınız ancak muayene sürenize çok varsa işletmek istemeyebilirsiniz. Bu şekilde aracınızı kullanmanızın belli sakıncaları olsa da genelde ülkemizde ki kullanıcıların büyük çoğunluğu bu yolu tercih etmektedir.

Araca LPG İşletme Süreci Ne zaman Başlar?

Aracınıza LPG işletme süresi fatura kesilmesini takip eden 30 gündür. Yani aracınıza takılan LPG sistemi için fatura kestirdiğiniz gün süreç başlar. Eğer muayene sürenize çok varsa LPG sistemi montajı yapan firmaya fatura kestirmezseniz aracınız resmiyette hala LPG takılmamış gibi görünecektir. Muayene yaptırmanıza yakın faturanızı kestirerek süreci başlatabilir ve herhangi bir kayıp yaşamadan aracınıza LPG'yi işletebilirsiniz.

LPG İşletmedim Polise Yakalanırsam Ne Olur?

Polis kontrollerinde LPG ile ilgili bir kontrol yoktur. Ancak dikkatli bir polis aracın LPG'sinin işli olmadığını tespiti halinde ilk seferde sadece uyarabilecektir. Çünkü aracınıza takılan LPG sisteminin ne zaman takıldığı belli değildir. Faturası kesilmediğinden o gün bile LPG taktırmış olabilirsiniz. Ancak polisin ilk sefer uyarısından sonra 30 gün içerisinde LPG'yi işletmeniz yerinde olacaktır.

Burada belirtilen husus yasal olarak sorunludur. Kullanıcı bunun kararını kendisi vermelidir.

Fatura Kestirdim Ancak 30 gün İçerisinde Aracımın Ruhsatına İşletmedim

Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmemek, ceza kapsamına girmektedir. Bu şartları karşılayan durumlarda uygulanacak ceza miktarı 108 TL'dir. (2018) Araç trafikten men edilir ve 10 ceza puanı ile cezalandırılır.

LPG İşletirken Sızdırmazlık Gerekiyor mu?

Yorumlar

Daha Fazlası