Aracıma Dolu vurdu kasko dolu hasarını Karşılar mı?

Aracıma Dolu vurdu kasko dolu hasarını Karşılar mı?

Aracıma Dolu vurduğunda Kasko ve sigorta yardımcı olabilir mi? Dolu Hasarı nasıl giderilir? ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda..

Doğal Afetler ve Kasko

2017 yılında ülkemizde bir çok ilde ve özellikle İstanbul'da çok fazla dolu ve su baskını meydana geldi. Tahmini 25 binden fazla araç zarar gördü veya kullanılamaz hale geldi. Dolu yağışı sonrasıbirçok otomobil kullanıcısı mağdur oldu ve araçlarını çok ucuz fiyatlara ya sattı yada fahiş fiyatlar ödeyerek aracını yaptırmak zorunda kaldı.

Sigorta Doğal Afetlerde Yardım Sağlar mı?

Aracınızın trafik sigortasının kapsamı ne olursa olsun yıldırım, sel, terör olayları yada dolu hasarları bu kapsama girmeyecektir. Zorunlu trafik sigortası herhangi bir kaza durumunda karşı tarafa verilen hasarı suç oranında karşılamak ve teminat bedelini aşmamak üzere geçerlidir.

Sigorta İle ilgili her şey (tıkla gör)

Kasko Doğal Afetlerde Yardım Sağlar mı?

Kaskodaki teminatlar müşterinin isteğine göre düzenlenir. Daha ucuz olsun diye bazı teminatlar kaskodan çıkarılır ve müşterilere daha ucuz kasko poliçeleri sunulur. Ancak kasko poliçenizde Terör ve doğal afet gibi maddeler bulunması halinde kaskonuz dolu hasarını karşılayacaktır.Bu madde çıkarılmışsa doğal olarak kasko zararınızı karşılamayacaktır. Kasko Hangi durumlarda Bozulur?

Kasko Hakkında Her şey (tıkla gör)

Mini Onarım İle Dolu vurukları Düzeltilir mi?

Dolu vuruklarının adet ve durumu önemlidir. Eğer dolu hasarı olan bölgede 8-10 adet ve kolay düzeltilebilir göçükler varsa kaskonuzu deldirmeden bu göçükleri mini onarım ile giderme yoluna gidebilirsiniz.Mini Onarım Nedir? Ne işe Yarar?

Yorumlar

Daha Fazlası