Araba Pert Olunca Sigorta Şirketi Ne kadar Öder, Pert aracın Değeri Nasıl Belirlenir

Araba Pert Olunca Sigorta Şirketi Ne kadar Öder, Pert  aracın Değeri Nasıl Belirlenir

Pert Araçlar hakkında detaylı bilgiler, Pert Olan aracın Değeri Nasıl Anlaşılır, Pert araç alınır mı?, Araç neye göre pert edilir?

Kaza Yaptım Aracım Pert Mi oldu Nasıl Anlaşılır?

Pert ne demek Ağır hasar ne demek Hasar Kaydı Ne Demek?

Hasar kaydı Sorgulamaları en Doğru Nasıl Yapılır?

Aracınız ile kaza yapmanız durumunda aracınız kaskolu ise oluşan tüm masraflar kasko tarafından karşılanır.Siz mağdur olmazsınız. Karşınızdaki araçlara verdiğiniz hasarlarda yine kasko tarafından karşılanır. Aracınızın hasarı büyük ise örneğin hava yastıklarının açılması, kaput tavan vb aksamın aşırı zarar görmesi aracın kullanılmaz veya onarılamaz hale gelmesi yada onarılmasının mantıklı olmadığı durumlarda sigorta exper yetkilileri aracınıza Pert kararı çıkarma yoluna gider.

Pert Olan Araca Değer Biçme

Kasko sigortalarının genel şartları gereği aracın tam hasar olması durumunda aracınızın kaza esnasındaki rayiç değeri ödenir. Aracınız çalınması halinde de yineçalınma günü tespit edilen rayiç bedel hak sahibine ödenir.

Araç Çalınması ve Kundaklanmasına Dikkat

Arabam çalınırsa kasko hangi durumlarda karşılar?

Kasko ile ilgili detaylı haber sayfası için tıkla

Rayiç Bedel Nasıl Belirlenir?

  • Rayiç Bedel Türkiye sigortalar birliğinin belirlediği kasko bedeli üst sınır olarak belirlenmiştir.
  • İnternet üzerinden satış yapan sitelerden veya yetkili özel satıcılardan en az 3 farklı teklif alınarak tespit yapılır.
  • Aracın bakım durumu önceki hasarları. kilometresi gibi etkenlerde dikkate alınarak tazminat tutarıdnan indirim yapılabilir.
  • Araç hurdaya ayrılması için belgeler düzenlenmeden ve sigorta şirketine gönderilmeden aracın sahibine tazminat ödenmez. Hurdaya ayırma İşlemleri Hakkında detaylı bilgi sayfası.
  • Exper aracın onarılabilir olduğuna dair rapor tutması halinde araç trafikten çekilir ve sigorta şirketinin malı olur ve bu araç genelde arttırma usulü ile satılır ve onarılır.

Yorumlar

Daha Fazlası