Alman Arabaları mı yoksa Japon arabalarını mı Tercih Etmeli?

Alman Arabaları mı yoksa Japon arabalarını mı Tercih Etmeli?

Otomobilde Alman mı yoksa Japon mu tercih etmeli? eksileri ve artılarıyla Alman mı Japon mu Sorusuna Cevap Arıyoruz

Alman mı Japon mu?

Otomobil dünyasında en büyük kapışma Almanlar ve Japonlar arasında yaşanıyor. Atmosferik motor denince sorunsuzluk denince Japonlar, Performans ve güvenlik denince Almanlar akla geliyor. Üretilen otomobillerin birçok parçası dünyanın farklı ülkelerinden gelse de markalar ülkelerin temsilcisi gibi görünüyor.

Alman mı Japon mu Sorusunun cevabı çok zor.

  • Her iki markanın da birbirine üstün yanları var. Alman benzinli otomobillerine tüp takma sorunu, takılsa dahi yeterli ekonominin yapılamadığı açıktır.(Hangi araçlara tüp takılmaz. Takılsa dahi verim alınamaz) Bu yüzden benzinli araç düşünüp ekonomi yapmak sorun yaşamamak isteyenler için Japon arabaları daha iyidir demek doğrudur. Yüksek performans isteyip Ekonomi umursamayanlar için turbo benzinli motorlar Almanlarda çok farklı seçenekleriyle size iyi gelecektir.
  • Ancak konu dizele gelince Japonların dizel konusunda Almanların çok gerisinde kaldığı açıktır. Toyota çoğu aracında sadece 1.4 D4D motoru ve Hondanın uzun zamandır dizel motoru çok fazla aracında kullanmaması bunun ispatı niteliğindedir.
  • Güç ve performansa gelince yine dizelde daha çok seçenek Alman otomobillerinde mevcuttur. Güvenlik, Estetik vb seçenekler yine opsiyon olarak iki markada da alınabildiğinden bu konuda kıyaslama yapmak zordur.
  • Almanların Japon otomobillerine göre daha sert süspansiyonlu olduğu aşikardır.
  • Sorunsuz bir otomobilim olsun başım hiç ağrımasın derseniz kesinlikle bir japon kullanmalısınız.(Dünyanın En sorunsuz Marka ve Modellerini Görmek için tıkla)
  • Üst düzey otomobiller denince de akla Almanların geldiği açıktır. bu cümlede herkesin aklına BMW, Mercedes, Audi gelecektir.

Burada karar verilmesi gereken ana konu ihtiyaçlarımız neler?, Alacağım otomobilin avantaj ve dezavantajları neler? İkinci El ve Servis Bakım olanakları garanti şartları gibi kriterler karar vermekte etkili olmalıdır.

Yorumlar

Daha Fazlası