2017 2018'de Hususi otomobil Kış Lastiği Zorunlu mu?

2017 2018'de Hususi otomobil Kış Lastiği Zorunlu mu?

Kış Lastiği Uygulaması bu yıl Nasıl Olacak? Bakanlığın bu konuda tavrı Nasıl? Kış Lastiği Artık Zorunlu mu? Ticari Araçlar Kış lastiği takmak zorunda mı?

Kış Lastiği Hangi Araçlara Zorunlu

Her yıl kış ayları geldikçe kış lastiği haberleri medyada yerini bulur. Bu konuda bazı karmaşalar vardır. Şu anki kanuna göre ticari amaçlı kullanılan yük ve yolcu taşıyan tüm araçlarda kış lastiği mecburidir. Ancak hususi araçlarda böyle bir kanuni zorunluluk yoktur. Sadece belli dönemlerde valiliklere verilen yetkiler gereğince kış lastiği uygulamaları yapılarak vatandaşların il dışına çıkışları bazı yolları kullanmaları engellenmekte ve cezai işlem uygulanabilmektedir.Kış Aylarında Antifriz kaç derece Olmalı

Kış lastiği muayeneden Geçer mi?

Bakanlık Açıklaması

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı "Hususi Olarak tescillenmiş taşıtların kış lastiği takma zorunluluğu bulunmamaktadır" diye açıklama yapmıştır.Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamaya göre Kış lastiği takmak zorunlu olmasa da can ve mal güvenliği açısından tüm araçlarda kış şartlarına uygun lastik kullanılmasını öneriyoruz denildi. 687 Nolu KHK ile yapılan Kış Lastiği Düzenlemesini Gör.

Kış Ayları gelmeden Akü Testi Yaptırın Nasıl yaptırabilirsiniz öğrenmek için tıkla

Yorumlar

Daha Fazlası