Yerli Otomobili Kim Üretecek ve Yerli Oto ne zaman Üretilecek

Yerli Otomobili Kim Üretecek ve Yerli Oto ne zaman Üretilecek

Yerli otomobili Kim Üretecek?, Yerli Otomobil Alacaklara Kredi ve Teşvik var mı? Yerli Otomobil Ne zaman Yola Çıkacak

Yerli Otomobili Ne zaman?

Yerli Otomobil Ne zaman Üretilecek? Yerli Otomobil Üretecek Teknoloji ülkemizde Var mı? Yerli Otomobil alınır mı? Yedek parça vb sorun yaşanır mı? Otomobil sektörü şu an bu sorulara cevap aramakla meşgul.Sürücüsüz Otomobiller elektrikli otomobiller dünyada konuşulurken biz çok dahaeski teknoloji için bile dış desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Yapılacak yerli otomobil için devlet bir sürü destek hazırlığında hem üretene hem kullanıcılara çok cazip imkanlar sunulması hedefleniyor.

Kim Üretecek?

Kale, karsan, Sanko, Vestel , Koç, BMC gibi büyük firmalarla yapılan görüşmeler neticesinde yerli otomobili kim yada kimlerin üreteceği Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacak.

Üretilecek otomobilin sadece Türkiye'de satılması yeterli değil, dünyada da tutunabilecek ileri teknolojilere uyum sağlayacak belkide elektrikli modelinin de olması gerekli.

Teşvikler Nasıl Olacak?

Taksiciler başta olmak üzere aracını yerli araçla değiştirmek isteyenler için düşük faizli krediler vebazı teşvikler sunulacak. Kamuda Yerli otomobiller kullanılacak.

Bakan Özlü, 'Ülkemizde üretilecek ve buna ilaveten fikri ve sınai mülkiyet hakları da Türkiye'ye ait olacak güçlü bir otomotiv markası oluşturma kararlılığındayız' değerlendirmesini yaptı.

Yerli Otomobil Cadillac Modeline mi benziyor?

Yerli Otomobilin cadillac ile benzer olması çalıntı olduğu iddialarının yayılmasına sebep oldu.

Yorumlar

Daha Fazlası