Wolkswagen Beetle, Scirocco ve Passat CC Üretimini Durduruyor mu?

Wolkswagen Beetle, Scirocco  ve Passat CC Üretimini Durduruyor mu?

Alman Otomobil devi Wolkswagen üretim maliyetleri ve emisyondan doğan zararı en aza indirmek için bazı modellerin üretimini durduracak.

Wolkswagen Neden Üretimi Durduruyor

Wolkswagen dünyada en çok satış rekorunu uzun süredir elinde tutan başka bir otomobil devi Toyota'dan almıştı.Emisyon sıkıntısı yaşamasına rağmen Çin'e yaptığı satışlarla bu açığı kapatmıştı. Bazı modellerindeki maliyetlerin yüksek oluşu ve çok düşük satış rakamları Wolkswagen'i bazı üzücü kararlar almaya itecek gibi görünüyor.

Dünyada en çok satan otomobil markası nedir (TIKLA ÖĞREN)

Türkiye'de Yılın En Çok Satan Otomobil Markaları(TIKLA ÖĞREN)

Satış rakamları beklentinin çok altında kalan Wolkswagen NewBeetle ve Wolkswagen scirocco ve PassatCC modellerinin üretimi durdurulması kararı alındı.

Wolkswagen Scirocco

Wolkswagenin çok eski yıllardan beri ürettiği spor otomobili scirocco 1972-1992 arası kesintisiz üretilmiş. daha sonra 2008 yılında modifiye edilerek tekrar piyasaya çıkmış ve ülkemizde sevilen modeller arasında yerini almıştı.

Wolkawagen'den açıklama

"Scirocco da Beetle da sınıfında kendilerine özgü karakterleri bulunan birbirinden değerli modeller. Lakin bazen araçların böyle bir karaktere sahip olması onların sonsuza kadar satışa sunulacağı anlamına gelmeyebiliyor. Elimizdeki raporlar bu iki modelin toplam yıllık satışlarının Golf’ün bir aylık satışına denk olduğunu gösteriyor.Alman devi OPEL Satılıyor mu?Kullandığımız araçların güvenlik test sonuçları ve şaşırtıcı sonuçlar için tıkla.Opel marka araçların menülerinden gizli özellikleri açmayı öğrenmek ister misiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası