Türkiye'ye Amerika'dan Hangi Otomobiller Geliyor? Amerikan Mallarına Ek Vergi Arabaları da Kapsıyor mu?

Türkiye'ye Amerika'dan Hangi Otomobiller Geliyor? Amerikan Mallarına Ek Vergi Arabaları da Kapsıyor mu?

Ek vergiler birçok firmanın araçlarını etkiliyor. Türkiye'de hangi modellerde değişim olacak sizler için derledik.

Türkiye-ABD ilişkilerindeki rüzgarlar karşılıklı ticari hamlelerle sert esmeye devam ediyor. Trump'ın Türkiye'den alınan alüminyum ve çelik ürünlerindeki vergiyi iki katına çıkarmasından sonra Türkiye de karşı atağa geçerek ABD'den gelen birçok ürüne %120'lere varan ek vergi koydu.

Bu durum yalnızca Amerikan şirketlerini ilgilendirmiyor tabi. Amerika'da üretim yapan birçok başka ülke menşeli otomobil firması da ek vergiler dolayısıyla çok yüksek fiyatlarla müşterilerinin karşısına çıkmak zorunda kalacak.

BMW bir Alman firması ancak Amerikan pazarındaki yoğun talep ve vergi avantajlarını kullanmak için bazı modellerini ABD'de üretiyor. Ek vergi dolayısıyla Türkiye'de de çok tutulan X3, X4, X5, X6 SUV modellerinin fiyatı %120 artacak. Örneğin X5'in fiyatı 606 bin 600 TL'den 1 milyon 200 bin TL civarına yükselecek.

Yine bir Alman markası Mercedes'in ise GLE ve GLS SUV modelleri ek vergiden nasibini alacak. GLE'nin fiyatı 2 milyon TL'yi aşıyor.

Volvo S60 fiyatını iki katına çıkaracak olan modellerden. Volvo da sahibi Çinli de olsa İsveç markası olarak biliniyor.

Ford Mustang ve Jeep firmasının Grand Cherokee, Cherokee ve Wrangler modelleri de ek vergiler dolayısıyla çok yüksek meblağlar ile Türkiye'de satış yapmaya çalışacaklar.

Eğer bu marka ve modellerin tutkunu değilseniz ek vergiler devam ettiği müddetçe başka otomobillere yönelmeniz mantıklı görünüyor. Çünkü aynı fiyata başka bir markanın benzer modelinden iki tane alma imkanınız olacak.

Dünyanın En Değerli Otomobil Markaları 2018

Dünyanın En Pahalı Otomobilleri 2018

Klasik Otomobil Özellikleri Nelerdir? Hangi Otomobil Klasiktir?

Yorumlar

Daha Fazlası