Sel Hasarlı Araçlara Dikkat , Tramer Sorgusu Temiz Olmasına Rağmen Araç Pert Olabilir mi?

Sel Hasarlı Araçlara Dikkat , Tramer Sorgusu Temiz Olmasına Rağmen Araç Pert Olabilir mi?

İkinci el otomobil satışlarında karşılaşabileceğiniz yaşanmış bir olay..Lütfen dikkat Pert Araç..

2 El Araç Alım Satım

2. El alım satımı günümüzde gerçekten çok riskli boyutlara ulaşmış durumunda.daha önceden Tramer sorgulamalarında gelen KM bilgileri artık gelmediğinden aracın KM doğruluğu konusunda bilgi sahibi olmanız mümkün görünmüyor.Ağır hasar pert Kaydı Nedir?

Hasar Kaydı ve Km Nasıl Sorgulanır?

Bunun yanı sıra tanıdık sigortacınızdan araba ile ilgili ağır hasar ve pert kaydını sorabiliyordunuz ancak şuan bu yetkide sigortacılardan alınmış durumda.Sadece Kayıtlar görülebiliyor.

Sel Hasarlı Araçlara Dikkat!!

  • Ülkemizde bazı bölgelerde yakın zamanda bir sürü sel ve su baskını meydana gelmiş binlerle ifade edilen araçlar bu kazalara maruz kalmıştır. bu araçların tamamına yakını yaptırılmış ve satış aşamasındadır.sel hasarlı araca Ekspertiz yaptırsanız dahi aracın onarımı düzgün yapılmışsa herhangi bir hata boya hasar kaydı çıkmayacaktır.

2. El alırken Dikkat edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Bazen bu tip araçlara sel hasarı olarak işlem yapılır ancak bu hasarın tramerde görülür hale gelmesi birkaç ayı bulabilir. Yani sel hasarı tamir edilip araç satılırken herhangi bir sorun görünmez ancak birkaç ay sonra sorgularsanız pert çıkma durumu söz konusu olabilir.
  • Diğer bir yaşanmış durum ise aldığınız araç yıllar önce perte ayrılmış ve sel hasarlı ancak kaporta aksamında sorun yok tramer sorgusunu yapıyorsunuz sorun yok notere gidiyorsunuz sorun yok. satışı yapıp aracı aldığınızda trafik sigortası yapmak istediğinizde " Dikkat pert Araç uyarısı" çıkabilmektedir.

Bu konuda da dikkatli olmak adına aldığınız araca hemen noter satışı ile birlikte sigorta yaptırmanız ve noterden ayrılmadan sıkıntılı bir durum oluşursa aracın satış işlemlerini iptal ettirmeniz olacaktır. Nitekim zararın neresinden dönerseniz kardır. Pert araç satmak yargıtay kararı gereği nitelikli dolandırıcılığa girmektedir. Ancak bunun ispatı ve süreç uzunluğu bir hayli can sıkıcı olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Başlıklar

2 El araba alırken Motora Nasıl Bakılır?

Araç Almak istiyorumÇok Kararsızım Ne almalıyım Nasıl Almalıyım ?

İkinci El Araç Alırken Aracı Nasıl Test Etmeli?

Galeriden 2. El araç alınır mı?

2.El Araç Tavsiyelerimizi görmek ister misiniz?

Yorumlar

Daha Fazlası