Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu Mu 2018 2019, Kış lastiği takmamanın cezası Ne kadar ?

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu Mu 2018 2019, Kış lastiği takmamanın cezası Ne kadar ?

Kış Lastiği zorunlu mu? Kış lastiği takmayan araç sürücülerine ne kadar ceza uygulanır? Kış lastiği hangi araçlarda Zorunlu?

Kış Lastiği Uygulaması 2018 2019

2018 2019 Kış sezonunda kış lastiği zorunlu olacak mı? Tüm otomobil kullanıcıları bu sorunun cevabını merak ediyor. Yapılan açıklamalara göre bu yıl kış lastiği zorunluluğu sadece yolcu ve yük taşıyan araçlara uygulanacaktır. Ticari amaçlı olarak yük ve yolcu taşıyan kamyon kamyonet Otobüs minibüs okul taşıtı vb tüm araçlar 1 Aralık ile 1 Nisan arasında kış lastiklerini takmak mecburiyetinde. Lastiklerin üzerinde kar işareti yada kar çamur (m+s) yazması gereklidir. Aksi takdirde ceza ile karşı karşıya kalınabilir.

Sadece Ön 2 Lastik Kışlık Taksam Yeterli olur mu?

En iyi Kış lastiği Markası Hangisidir?

Kış Lastiği Takmayanlara Kaç Lira Ceza Verilir?

Yük ve yolcu taşımak amacıyla kullanılan araçlar belirlenen tarihlerde kışlık lastiklerini takmazlarsa 625 TL idari trafik para cezası alacaklar. Araçlarını hususi amaçlı kullanan kişiler ise bu 2018 2019 kış sezonunda kış lastiği uygulamasından muaf tutulacaktır.

Kış lastiğini ne zaman taktırmalıyım?

Otomobillerde Kış Lastiği Zorunlu mu?

2018 2019 kış sezonu itibariyle otomobiller için (taksi vb ticari kullanım hariç) kış lastiği takılması zorunlu değildir. Ancak valilikler belli aralıklarla kış lastiği uygulaması yapmaya yetkilidir. Örneğin bu uygulamanın herhangi bir ilde yapılması durumunda kış lastiği olmayan araçların yollara çıkması yasaklanabilir. Bir ilden başka bir ile geçmeninize müsade edilmeyebilir. İdari trafik para cezası uygulaması yapılabilir.

Yorumlar

Daha Fazlası