Mercedes Renault Motoru Kullandığı Doğru mu? Neden Mercedes Renault Motoru kullanıyor?

Mercedes Renault Motoru Kullandığı Doğru mu? Neden Mercedes Renault Motoru kullanıyor?

Alman otomobil devi Mercedes , Fransız Renault'a Ait Motor kullanıyor mu? Otomobil Ortaklıkları Nereye gidiyor sorusunun cevabını arayacağız.

Mercedes Renault Motoru Kullanıyor mu?

Otomobil denince akla gelen markalar Mercedes,Volvo, Audi, BMW, Ford, Wolkswagen diye sıralanırken Renault bu sıralamalarda genelde çok sonlarda sayılırdı. Ancak günümüz otomobil dünyasında maliyetleri düşürmek için birçok ilginç ortaklığa imza atılıyor.

Mercedes ve Nissan Renault Motoru kullanması, Renaultun Kangoo kasasının Mercedes Logosu takılıp Mercedes olarak üretilip satılması gibi durumlar artık alışılmış bir durum olmaya başladı.Çünkü Mercedes Türkiye için uygun maliyetli ve motorlu bir araç üretmek yerine bu ortaklığa kendi kalitesini katmaya çalışmayı tercih ediyor.

Mercedes Neden Renault Motoru Kullanır?

  • 1.5 DCİ motor 110 HP 260 Tork üretmesiyle, dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir motor ve yakıt tüketimi çok iyi ve performansı çok çok iyi.Bu motorun en önemli özelliği az yakması ve performansın yüksekliği.
  • Mercedes'in yeni bir motor üretmek için çok büyük maliyetler ve test süreci geçirmesi ve bu süreçte kendi markasına zarar vermemesi gerekiyor. Bunu yapmak yerine tescilli güzel 1.5 DCİ ve 1.6DCİ motorlar üzerinde değişiklikler yaparak kullanmayı tercih ediyor. (silindir çapları vb)
  • Orta ve alt segment araçlar için koyduğu bu motoru tabiki efsane s350 yada s63te kullanmıyor. Başta da söylediğimiz gibi burada Mercedesin amacı altve orta sınıfa da hitap edebilmek. Çünkü dünyada satılan otomobillerin %50 civarı C sınıfı ve Mercedes bu pastadan payını almak istiyor.

Yorumlar

Daha Fazlası