Mazda Sky Active X Bujisiz motor üretti.

Mazda Sky Active X Bujisiz motor üretti.

Bujisiz Motor ne demek? Buji kullanılmadığı takdirde ne kadar yakıt ekonomisi olur. Mazda Skyactive x motorun detayları bu yazımızda.

Devrim: Bujisiz Motor Teknolojisi

Japon otomobil devi Mazda uzun zamandır üstünde çalıştığı ve % 30'a varan benzin ekonomisi sağlaması yönüyle bir devrim niteliği taşıyan benzinli motoru Sky active-X'i tanıttı.

Yıllardır üretilmesi gündemde olan bu teknolojiyi kullanmak için birçok otomobil devi şimdiden sıraya girmiş durumda. 2019 yılında mazda üreteceği otomobillere koyacağı motor dizel performansı göstermesi ve dizel motorlar gibi çevreyi kirletmemesi ve sağlayacağı ekonomi ile geleceğin benzinli motoru olarak gösteriliyor.

Yeni Motor Nasıl Çalışıyor?

Mercedes'in kullandığı kompresyon metoduna benzer bir yolla benzini ateşleyen motorda buji ihtiyacı büyük oranda ortadan kalkıyor.Böylece yakıt tasarrufu sağlanmış oluyor. Bu durum motorda hiç buji yok anlamına gelmiyor. Ancak motor soğukken devreye girecek buji benzeri ekipmana sahip olacak Sky Active X motor 2025 yılına kadar Mazda'nın üretmiş olacağı otonom sürüş teknolojili ve elektrikli otomobillerde de kullanılacak.

Yorumlar

Daha Fazlası