Markaların Kendilerine Has Özellikleri

Markaların Kendilerine Has Özellikleri

Bazı otomobil markalarının kendilerine has özellikleri var. Bunları sizler için derledik.

Her otomobil markasında olmayan ama bazı markaları diğerlerinden ayırıp sadece o markanın araçlarında kullanılan özellikler var. Bu özellikler neler mi? Ayrıntılar yazımızda...

1) VOLKSWAGEN BEETLE

Beetle ile ilgili görsel sonucuÜretildiği 1938 yılından bu yana dünyanın en uzun süre satılan otomobillerinden biri olan Beetle ya da Tosbağa'nın kendine has özelliği çok basit olması idi. Bakımlarının yanı sıra parçaların sökülüp takılması bile çok kolaydı. Bu özellik Volkswagen Beetle'ı diğer otomobillerden ayırıyordu.

2) MAZDA MX-5

mazda mx-5 ilk ile ilgili görsel sonucu

mazda mx5 ile ilgili görsel sonucu

Japon devi Mazda'nın spor otomobilini diğer modellerden ayıran en önemli özelliği hafif olmasıydı. Üretildiğinde 992 kg olan aracın 2018 modeli 1060 kg ağırlığa sahip.

3) MINI COOPER

mini

Konsol ortasındaki hız göstergesi kendine has bir tasarıma dönüşen Mini Cooper bundan vazgeçmiyor. Her modelinde farklı teknoloji kullansa da dışarıdan bakıldığında konsolun ortasında ibreli bir hız göstergesi gördüğünüzde o aracın Mini Cooper olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

4) PORSCHE

porsche

Bir otomobilin yanından geçiyorsunuz ve camdan hafifçe içeri baktığınızda kontak anahtarının direksiyon simidinin solunda olduğunu gördünüz. Hiç düşünmeyin, o otomobil Porsche'dir. LeMans yarışlarında sürücüler arabalarına koşarak gelip yarışa başladıkları için Porsche de bir yandan kontak anahtarı çevrilebilsin ve diğer yandan vites değiştirilerek rakiplerden daha hızlı olunsun diye kontak anahtarını sol tarafa yerleştirmiş. O günden bugüne Porsche marka otomobilleri diğerlerinden ayıran bir özellik.

5) SUBARU

subaru 2018 ile ilgili görsel sonucuDört çeker aracınızda standart donanım ise o araç Subaru'dur. Diğer markaların aksine Subaru SUV olmayan otomobillerinde de dört çeker özellik kullanıyor. Bu da markayı diğer markalardan ayıran bir özellik.

6) BMW

Ä°lgili resim

bmw-kidney

Radyatör ızgarasında böbrek BMW ile özdeşleşmiştir. İlk yıllarından bu güne görüntüsü değişse de tarzı hep aynı kalmıştır. BMW yıllardır ızgara modellerini değiştirmiyor ve bu şekilde kendine has bir özellik oluşturuyor.

7) JEEP

jeep 1945 ile ilgili görsel sonucu

jeepÇizgili ızgara da Jeep ile özdeşleşmiş. Hatta Jeep 1945'teki ilk modelinden bu güne kanallı ızgarasını hiç değiştirmedi.

8) SAAB

saab

Porsche'de kontak anahtarı solda iken Saab'da ise (üretilirken tabi) kontak anahtarı ortada idi. Kazalarda sürücünün bacağına anahtarın zarar vermemesi amacıyla kontak anahtarını el freni arkasına yerleştirme Saab'a has bir özellikti.

Yorumlar

Daha Fazlası