İlk Ehliyeti Kim Aldı? İlk Otomobil Petrol Yokken Nasıl Çalışıyordu? İlk Otomobilin Adı Neydi?

İlk Ehliyeti Kim Aldı? İlk Otomobil Petrol Yokken Nasıl Çalışıyordu? İlk Otomobilin Adı Neydi?

İLK OTOMOBİLLER NASILDI? NE İLE ÇALIŞIRDI?

Motorlu ve tekerlekli ulaşım aracının geneline verilen isimdir Otomobil (araba).Enerji kaynağı olarakbuharın kullanılışıile başlayan otomobil tarihi 19. yüzyılın başlarına dayanmaktadır. Daha sonra ise içten yanmalı motorlarda kullanılan petrol türevi ile devam eder ve günümüzde alternatif enerji çeşitlerine doğru akım başlamış durumdadır. 2000'li yılların başından itibaren geleceğin teknolojisi olan HYBRİT otmobiller üretilmeye ve geliştirilmeye başlamıştır. İlk motorlu taşıt FARDİER'i Fransız mucit NİCOLAS CUGNOT yapmıştır.

Yapılan tüm icatlar gibi otomobilde ihtiyaçlardan doğmuştur ve sonrasında insan ve yük taşımacılığının ana unsuru haline gelmiştir.

Autos (kendi) mobilis (giden) sözcüğünden türetilen otomobil sonradan Türkçemize girmiştir.

İlk motorlu aracın patent sahibi ise günümüzde dünyanın en büyük otomobil firmalarından biri olan MERCEDES firmasının sahibi KARL BENZ'dir.

İlk benzinli aracın mucidi sayılan KARL BENZ aynı zamanda ilk Ehliyeti olan kişidir.Benz 1885'te dünyanın satmak amacıyla üretilen ve benzin motoruyla çalışan ilk otomobili olan MOTORWAGEN'in üreticisidir.

Yorumlar

Daha Fazlası