Elektronik Ortamda Trafik Cezası Dönemi Başlıyor

Elektronik Ortamda Trafik Cezası Dönemi Başlıyor

Artık Tedes,Eds,trafik cezaları vb cezalar mektupla ve fiziki olarak değil elektronik ortamda yollanacak. Detaylar bu yazımızda.

Trafikte Yeni Dönem Başlıyor

Meclisten geçen düzenlemeye göre trafik cezaları ve radar cezaları, HGS cezaları dahil para cezaları artık sanal ortamda ilgili kişilere tebliğ edilecek. Cezaya muhatap kişinin elektronik postaya ulaşım tarihinden sonraki 5 gün sonunda tebligat yapılmış kabul edilecek. Bu yöntem sayesinde posta kaynaklı sorunlar aşılmış olacağı hedefleniyor.

Yeni Sistemin Amacı Ne?

Zaman ve maddi olarak milyon TL'ler tasarruf edilmesi beklenen yeni sistem yürürlüğe girdi. Trafik cezası tebligatı için devletin ödediği rakam posta başına 6 TL iken yeni sistemle bu rakamlar devletin kasasında kalacak.Elektronik ortamda vatandaş idari para cezasından daha erken bilgilendirilmiş olacak. Trafik cezası olan vatandaş cezasından daha erken haberdar olacak ve % 25 oranındaki erken ödeme indiriminden faydalanmış olacak.

Sistem Nasıl Çalışacak

Sistem üzerinden ceza ile ilgili kişi bilgilendirme mesajı alacak ve yasa yürürlüğe girdiğinde para cezaları ile ilgili bilgilendirme onayı alınacak. Vatandaş bu yolla bilgilendirme seçeneğini kabul ederse sisteme dahil edilecek ve cezalardan erken haberdar olacak. İstene kişilerde gidip sisteme vergi daireleri üzerinden kayıt yaptırabilecekler.

Yorumlar

Daha Fazlası