Elektrikli Yerli Otomobilde Yedek Parça ve Şarj İstasyonları Sorun Olur mu?

Elektrikli Yerli Otomobilde Yedek Parça ve Şarj İstasyonları Sorun Olur mu?

Yerli otomobil için yeterli ve Yaygın Yedek parça Olacak mı?, Elektrikli Yerli oto Nasıl Şarj edilecek

Elektrikli Otomobil Üretebilecek miyiz? Rekabet Edebilecek miyiz

Yerli otomobil yapmak için ülkemiz açısından gerçekten çok ideal bir zaman. Kasa şekil donanım vb belkide başka araçlardan markalardan kolayca esinlenebilir ancak üretilecek olan araç mutlaka %100 Elektrikli olmalıdır ki bu yönde 5 üretici ortak aynı fikirdedir. Dünyada bu teknoloji üzerine mesafeler kat edilse de henüz firmalar bu konuda başlangıç seviyesindedir. Bu treni kaçırmamak ülkemiz adına çok önemlidir. Elektrikli otomobilde şu anda sivrilmiş ve üstünlüğünü kurmuş tek bir firma yoktur. Ancak elektrikli otomobil ve sürücüsüz otomobil dünyasına girmeyen firma neredeyse kalmadı.

Rekabet edeceğiniz firmalara bakarak üretime yön verilmeliTesla gibi,Toyota Derindere, Hyundai, gibi devlerin yanısıra daha öncede otomotiv piyasasında olmayan bir sürü firma bu pastadan pay almak istiyor. Rakiplerle boy ölçüşmek çok zor olsa da yakın kalitede yerli otomobil üretemezsek bu işin sonu Anadol yada Devrim Arabaları gibi olması kaçınılmazdır. İlk Yerli Üretim Anadol Nasıldı merak ediyorsan tıkla.

Devrim arabaları Neden Başarısız Oldu

Yerli Otomobilin Yedek Parçasını Kim Üretecek

Üretilecek yerli otomobil için yedek parça gerektiği durumlarda bunun her yerde bulunabilir ve ucuz olması çok önemli. Yerli araç üretiminde ki firmalarla hali hazırda anlaşmaları bulunan ve yedek parça temin eden SAMPA firması bu işe talip oldu ve bu iş için en uygun firma olarak görülmektedir. Bu ve buna benzer talipliler de birleşerek konsersiyum oluşturarak yedek parça da üretim sorunu ortadan kaldırılabilir.

Elektrikli Yerli Otomobilde Şarj İstasyonu Sorunu

Üretilecek elektrikli yerli otomobil modeli için ise oluşabilecek sıkıntı şarj istasyonudur. Bunun içinde elektrik tedarikçilerinin devreye girmesi mantıklı görülmektedir. Çünkü rastgele yapılacak şarj istasyonları zaman zaman arıza ve elektrik dalgalanmalarına sebep olacaktır. Elektrik şarj üniteleri boş park alanlarına yada hali hazırdaki petrol istasyonlarına kurulmasında güvenlik vb açısından sıkıntı yoktur. Ancak şarj istasyonlarını yapacak firmanın genel elektrik dağıtım ağı ile yakında ilgili olması şarttır.Elektrikli araç Ne kadar zamanda Şarj olur?

Yorumlar

Daha Fazlası