Dikkat ! Kış aylarında Kaza riski 5 Kat artıyor.

Dikkat ! Kış aylarında Kaza riski 5 Kat artıyor.

Kış ayları geldikçe olumsuz iklim koşulları, kış lastiği kullanmama, kış bakımlarının ihmali vb kaza riskleri daha da artıyor. Detaylar bu yazımızda.

Kışın Kaza Riski Daha Fazla

Kış ayları geldikçe kaza oranları da artmaya başlıyor. Bunun en büyük sebebi zemin ve zemine uygun olmayan lastiklerin kullanımı ve akabinde gerçekleşen zincirleme kazalar. Gizli buzlanma birçok kişinin göz ardı ettiği ancak kış aylarında şoförlerin en çok dikkat etmesi gereken en sinsi tehlike.Çünkü kar lastikleriniz hatta zincirleriniz dahi olsa gizli buzlanma esnasında aracınızın manevra kabiliyeti ve frenleri yok denecek kadar azalmaktadır.

Gizli Buzlanma Ve Sis çok tehlikeli

Sabah erken saatlerde yola çıkıldığında özellikle gizli buzlanma ve sis olaylarına daha dikkat edilmeli. Aracın dış sıcaklık göstergesi +4C'nin altına düştüğünde hızımızı düşürmeli. Ani şerit değiştirmeler ve frenlemeden kaçınmalıyız. Kış şartlarında güvenli nasıl araç kullanılır detaylı öğrenmek için tıkla.

Kış aylarında araç kullanırken daha fazla dikkat etmemiz gereken diğer bir durumda bizim dışımızdaki sürücülerdir. Özellikle kontrolü kaybeden servis araçları, ağır vasıtalara yada acemi kullanıcılar bir çok zincirleme kazaya sebebiyet vermektedir.

Kış lastiği kullanmak fren mesafesinde %20-30 daha kısa mesafesi ve manevra kabiliyeti sağlayacağından mümkünse kış mevsiminde araçlarımızda kış lastiği kullanalım.

Kışlık bakımlarınızı ihmal etmediğiniz takdirde aracınızla kışında güvenle seyahat edebilirsiniz. Bu yüzden akü kontrolü ve antifriz kontrolünüzü yaptırmalısınız. Nasıl yapıldığını öğrenmek için.

Yorumlar

Daha Fazlası