Cam Filmi Yasak Mı? Son Gelişmeler ve Mahkeme Kararları Ne Diyor?

Cam Filmi Yasak Mı? Son Gelişmeler ve Mahkeme Kararları Ne Diyor?

SON DURUM : ARACA CAM FİLMİ YAPTIRMAK SERBEST Mİ? YASAK MI?

Emniyet müdürlüğüne sorulan soruya cevaben emniyet 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 30 uncu maddesi gereği görüşü engelleyecek düzeyde cam filmi vb uygulaması yasak olduğunu belirtmiştir.

Bir ilimizde cam filmi yüzünden ceza yiyen vatandaş olayı yargıya taşımış ve davayı kazanmıştır..Durum İçişleri Bakanlığına bildirilmiş ve emniyet kararı yargıtaya taşıması sonucu emsal niteliğinde bir karar verilmiştir.

Buna göre Yargıtay Karayolları Yönetmeliği 63 fıkrası gereği ARAÇ İÇİNDEKİLERİ TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK ŞEKİLDE CAMLARA FİLM ÇEKTİRİLMESİ CEZAYI GEREKTİRİR demiştir. Ancak iptal edilen cezanın uygulanmamasına karar vermiştir. Vatandaş ceza ödememiştir.

İŞTE Trafik Kanununun 30 uncu MADDESİ:

b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler ............YTL para cezası, İle cezalandırılırlar.

SON NOT …

İLLEDE FİLM YAPTIRMAK İSTİYORSANIZ NORMLARA UYGUN OLARAK FİLM UYGULAMASINI YETKİLİ SERVİSTE YAPTIRIP RAPORUNU TUTTURUP DAHA SONRA ARARCINIZA MUAYENE YAPTIRIP RUHSATINIZA İŞLETEBİLİRSİNİZ.

KARA YOLLARI TRAFİK KANUNU İÇİN TIKLAYIN.

Yorumlar

Daha Fazlası