Araç İçi Görünecek Şekilde Cam Filmi Yeniden Serbest

Araç İçi Görünecek Şekilde Cam Filmi Yeniden Serbest

Cam Filmi Yeniden Serbest ancak bazı Şartlar var. İşte Cam filmi serbestliği ile ilgili detaylar..

Cam Filminde Son Durum Ne?

Cam filmine getirilecek standartlara göre dışarıdan içerideki kişi fark edilecek şekilde ve emniyetin görüntü alabileceği kamera sistemlerinde içerinin görülebilir olma şartı getirildi.

Süleyman Soylu: Konunun tekrar değerlendirilerek standartların net olarak belirleneceğini ve vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü ise 3 bakanlığın ortak çalışma içerisinde olduğunu ve bu aşamada kimseye Trafik cezası kesilmeyeceğini ancak belirlene kriterlere uymayan araçların yine cezaya muhatap olacağını söyledi.

Bakan Özlünün Açıklamaları

"Bir terör hadisesi olur, 40- 50 kişi ölür, bunu yapan teröristler cam filmli araçla kaçmıştır ve bunun sorumluluğunu alamayız, diye çekindik. Güvenlik söz konusu olunca, bir şey diyemiyoruz. Bakın, Reina saldırısını yapan teröristin yakalanması aşamasında cam filmli araç içerisinde olduğu için yakalayamadıklarını söylüyor."Son durum şöyle: İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uzmanları, bizim bakanlığımızın uzmanlarıyla bir araya gelecekler. Cam filminde emniyetin görüntü alabileceği, görüntülemesini engel olmayacağı çerçevede limitle, bir kriter getireceğiz. O kriteri aşanlar yine yasağa takılacak, altında kalanlar serbest olacak. Teknik bir çalışma yapacağız ve karar vereceğiz."

Yorumlar

Daha Fazlası