Android Otomobillere Geliyor

Android Otomobillere Geliyor

Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı otomobillerinde android işletim sistemini kullanmak için Google ile anlaştı.

Renault-Nissan-Mitsubishi, teknoloji konusunda ortak çalışmalar yürütmek için anlaşmışlardı. Bu üç markanın otomobillerinde android işletim sistemi kullanılır hale gelecek. Bu sayede Google Maps’ten navigasyon kullanabilecek, Google Play Store’dan milyonlarca uygulama yükleyebilecek ya da Google Assistant ile sözlü komut verebileceğiz.

Tabi ki araçlarda böyle özelliklerin bulunması çok güzel. Android temelli telefon kullanıcıları için aynı zamanda pratik kullanım da ayrı bir avantaj olacak. Google Maps sürekli yenilendiği için en son güncel haritayı aracımızda kullanma imkanı bulacağız. Google’ın öncü yapay zekası Assistant gelecekte biz sormadan yol durumu, hava durumu, trafik yoğunluğu gibi konularda bizi bilgilendirip daha güvenli sürüş için uyarılarda bulunabilecek.

Tüm bu güzelliklerin yanı sıra aydınlanmamış bir noktanın olduğunu da hatırlatalım. Google bir uygulama yüklenirken birçok izin alıyor. Araçlarda aldığı izinler ile acaba uzaktan müdahale hakkı da kazanacak mı? Örneğin; aracınızın yıllık bakımı geçti uyarısı verdikten sonra yine de çalıştırmak isterseniz aracın sistemlerini kilitleyip bakım yaptırmadan kullanamazsın diyecek mi ya da güvenlik için tehlike oluşturduğu düşünülen bir aracın yönetimini Google devralıp aracı en yakın karakola çekecek mi? Bu soruların yanıtları henüz verilmedi ama yakın zamanda alacağımız da bir gerçek.

Keyifli sürüşler..

Yorumlar

Daha Fazlası