2018 Ruhsat plaka İşlemleri Artık Noterler Tarafından Yapılacak. Geçici Belge Kaldırıldı mı?

2018 Ruhsat plaka İşlemleri Artık Noterler Tarafından Yapılacak. Geçici Belge Kaldırıldı mı?

2018 2.el Ruhsat ve plaka İşlemleri için Emniyete gitmeye gerek var mı. 2. Elde Noterde yapılan işlemler neler.

2.El Alım Satım İşlemleri

2.El araçlarında, 2018 Şubat ayından sonra alanlar tüm işlemlerini noterde halledebilecek. Daha önceleri trafik sigortası yaptırılıp dosya hazırlanıyor ve Emniyet trafik tescil birimlerine yeni plaka için müracaat ediliyordu. Ancak şubat 2018 itibariyle plaka değişikliği yapmak isteyenler için tüm evrak işlemleri noter tarafından yapılacak.Noterlerin hazırlamış olduğu. Ör: İstanbul ili için 34 AAB 123 formatındaki plaka evrağı ile plakanızı başka işleme gerek kalmadan şöförler odasından bastırabileceksiniz.

Yeni Plakalar Nasıl Olacak Haberi İçin Tıkla

Geçici Belge Kaldırıldı mı?

Noterde 2.El aracın satış işlemi gerçekleştikten sonra size verilecek ruhsat ile 15 gün geçerli olan önceki araç sahibinin sigortasından faydalanabilirsiniz. Dilerseniz sigorta yaptırmaksızın 15gün içerisinde aracınızı tekrar satabilirsiniz.

Plaka değiştirirken Dosya Hazırlamak gerekiyor mu?

2.El araç satışından sonra plaka değiştirecekseniz aracınızın plakalarını da yanınıza alarak notere götürmek zorundasınız. Aksi takdirde plaka değişikliği talebiniz kabul görmeyecektir. Tüm plaka işlemleri noterlerde olduğu için başka herhangi bir kuruma gidip dosya hazırlama işlemleri de kendiliğinden ortadan kalkmış oldu.

Yorumlar

Daha Fazlası