2. el otomobil dolandırıcılarına dikkat

2. el otomobil dolandırıcılarına dikkat

İkinci el alım satım sürecinde Dolandırıcıların kullandıkları akıl almaz yöntemler.Aldanmamak için mutlaka okuyun..

Akıl almaz yöntemler aman dikkat!

Paravan galeriler:Sanal alemde dolanan gerçekte olmayan bu galeriler sayesinde binlerce insan mağdur olmaktadır.Siz siz olun yeri bizzat görmeden çevre araştırması yapmadan sanal galerilere itibar etmeyin.Bu şekilde dolandırılan vatandaş arabasını teslim ettiği galeriye gittiğinde ertesi gün galerinin yerinde yeller estiğini ifade etmektedir.

Sen imzayı at paran geliyor.sıkça kullanılan bu yöntemde sözde alıcı satıcı arasında güven ortamı oluşturduktan sonra tam noter satışı esnasında para yolda, tam bankadan para yeni teslim alındı gibi hızlı bir telefon trafiği ile işlemin para tesliminden önce gerçekleştirilmesi ile yapılmaktadır. Kesinlikle paranız elinize geçmeden son imzalarınızı atmayınız.

Uzak il/ilçe formülü:Yine araç hakkında alıcı ile güven duygusu verdikten sonra aracı isteyen arayan çok kişi var kapora veya ön ödeme yapmanız sizin için daha emin olur tarzında eylemlerle alıcı kaporayı yatırıyor ama sonra kimseye ulaşamıyor.

Noterdeki görevliler: Noter çalışanları içerisinden çetelere dahil edilen kişiler sayesinde en kritik işlemlerini rahatlıkla halledebildikleri ifade ediliyor.

Aracın vergi borcu var ödeyin satışı yaptıktan sonra vereceğiniz miktardan düşelim:Kesinlikle böyle bir işe kalkışmayın.

Hurda veya hasarlı araçları hatasız diye satmak:Kesinlikle güvenliği teyit edilmiş yerlerden teidini almadan ikinci araç almayınız.

Arabayı bir deneyeceğim:Sonunu tahmin edebiliyorsunuz.Kayıplara karışma.

Yorumlar

Daha Fazlası