Lpg'li araçlar riskli mi?

Lpg'li araçlar riskli mi?

Kulaktan dolma bilgilerin çokça dolaştığı konulardan biride LPG tankının patlaması ve LPGli araçların güvenliğidir. Tüm detaylar bu yazımızda.

LPG Tankı patlar mı? Tehlikeli mi?

Toplumumuzda bu konu hakkında birçoğu yanlış olmak üzere bazı kasıtlı söylentiler dolaşmaktadır. İnsanımızın çoğu konu hakkında araştırma yapmak yerine hurafelerle hayatına devam etmeyi tercih eder. Siz bu yazıyı okuduğunuza göre bu konuda bilinçli kullanıcılardansınız.

Aracınızda LPG sistemi varsa daha az yakıt tüketirsiniz. Bu yaygarayı kimlerin çıkardığını anlamak çokta zor olmasa gerek. Benzine göre LPG'nin verimsiz olması, Tehlikeli olması vb. aslı olmayan şeylerdir. LPG Kurşunsuz benzine göre daha ucuz, daha verimli ve doğayı daha az kirletmektedir.

Bu konuda basının da yanlı haber yapması bu konuyu alevlendirmektedir. Yolda bir araç yanmışsa helede onda LPG de varsa yaygara kopar.. "Tüplü araç son anda patlamaktan kurtuldu", "LPG'li araç yandı az kalsın facia olacaktı" gibi. Yanan araç benzinli yada dizelse kimse benzinli araç yandı demez:)

Benzinli mi daha Güveli LPG'li mi?

Bilimsel olarak bilinmelidir ki DOLU TÜP HİÇBİR ZAMAN PATLAMAZ. Hatta tüpün vanasını açıp ateşleseniz dahi patlamaz. Asla patlamaz. Ancak Boş tüp patlayabilir.

Aynı özellikteki araçlar çarpışsa ve aynı darbeyi alsalar benzinli aracın yanma olasılığı daha yüksektir. Çünkü benzin deposunun herhangi bir koruması yoktur ve sacı incedir. Benzinli araç her şekilde yanabilir ancak tüp sadece elektrik kontağı yada kaportadan kaynaklı yanabilir. Benzinli aracın deposu kaza anında yırtılır benzin her tarafa yayılır ve yanması için küçük bir etki yeterlidir. LPG sistemlerinde kilit mekanizması olduğundan hemen gazı keser ve gaz etrafa dağılamaz. LPG tankı çok kalın olduğu için araba yansa dahi patlama olasılığı yok denecek kadar azdır.

LPG kullanmanın dezavantajı Nelerdir?

LPGli aracın bilinen en önemli zararı motor parçaları ve motor soğutma sistemidir. buda tesisatın kalitesiz ve işinin ehli ustalara yaptırılmamasından kaynaklıdır.LPG daha yüksek ısılarda yandığı için benzine göre imal edilmiş motorlar LPG de bazı sorunlar çıkarmaktadır.LPG takılabilen ve takılamayan araçlar için tıklayınız.

LPG Taktırırken Marka MıYoksa Usta Mı Daha Önemli?

LPG Ruhsata Nasıl İşletilir.?

Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır?(İlginç Öneriler İçin Tıkla)

Sıvı LPG sistemini Özellikleri ve Fiyatları Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

LPGli araçların muayenesinde değişiklik.

(TÜV MUAYENESİNDE AĞIR KUSURLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN)

TADİLAT PROJESİ NEDİR ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA.

TÜV MUAYENESİ İLE İLGİLİ SORU-CEVAPLAR İÇİN (TIKLAYIN)

TÜV Muayene -Hafif kusurlar içinTıklayınız

Yorumlar

Daha Fazlası