Lada Niva Nasıldır? 1.6 , 1.7 mi yoksa 1.7İ mi almalı?

Lada Niva Nasıldır? 1.6 , 1.7 mi yoksa 1.7İ mi almalı?

Lada Niva Nasıldır? Asfalt Performansı nasıldır? hidrolik direksiyon var mı?

Lada Niva Efsanesi

Lada Niva herkesin dilinde ancak sayıca çok fazla piyasada olmayan Rus Efsane sürekli 4x4 aracı.Kullanıcılarına onu sorarsanız. Gitmeyeceği çıkmayacağı dağ tepe çamur yoktur. Yeter ki tekerlekler yere değsin derler. 1200 Kg ağırlığında ve 80 Hp gücünde bir araç. Asfaltta ki maksimum hızı çok tatmin edici olmasa da asfaltta da birçok işinizi görür ve ayağınızı yerden kesecektir.

Niva Motor Seçenekleri

Lada 1.6 karbüratörlü, 1.7 karbüratörlü ve 1.7İ (enjeksiyonlu) olmak üzere 3 tip motor seçeneği mevcut.Karbüratörlü motorlara sıralı sistem LPG uygulanamıyor. Sadece 1.7İ modeli sıralı sistem LPG için uygun.

Lada Modelleri ve Konfor

Çok ilginçtir ki 2000 model lada ile 2008 Model lada arasında çokta aşırı bir konfor farkı yoktur. 2009 2010 ve sonrası üretimlerinde biraz daha teknoloji ve dijitalleşmeye gitse de daha eski modellerin tamamı standart donanım sayılır. 2008 ve öncesi modellerde hidrolik direksiyon yok.

Lada Yedek Parça

Lada yedek parça noktasında neredeyse hiç sıkıntısı olmayan ve bazı araç grupları ile uyumlu parçaları fazlaca olan bir araçtır.Ancak sürekli bakım gerektiren ve yağlanması gereken parçaları mevcuttur. Paslanma ve aşınmaya müsait olduğundan bakımları ihmal edilmemelidir.

Lada Çok mu Yakıyor?

Lada yakıt verileri bazı modellerde LPG için 12 LT civarı görünmektedir.Bu durum aslında Lada Niva'nın çok yaktığını doğrulasa da LPG'nin 3 TL üzerinde olması da bunda etkilidir.LPG doğru uygulandığında hem yakıt açısından hemde bagaj kullanımı açısından uygun olacaktır.

Lada Niva'daki 3 Vites Kolu Ne İşe yarıyor?

Lada Nivadaki viteslerin tamamı asfalt dağlık yollar ve kar,çamur için en iyi ve en güçlü performans oluşturma odaklıdır. En büyük vites normal asfalt kullanımı için bildiğimiz standart vites ve kaplumbağa tavşan olarak bilinen diğer iki vites ise arazi yardımcı viteslerdir. Sürücüye yakın küçük vites takviye olarak bilinir ve aracı hız yerine güce yönlendirecek şekilde dişlilieri ayarlar.İkinci küçük vites ise aracınız ile çamur yada kara saplandığınızda sizin jokeriniz olarak görev yapar(diferansiyel kilidi) ve sizi bulunduğunuz yerden çıkarmak için birebirdir. Dikkat edilmesi gereken şey saplandığınızda aşırı sağ sol manevra yapmadan araca zarar vermeden kulanmanızdır.

Yorumlar

Daha Fazlası