Gece sürüşünün daha güvenli hale getirebilmeniz adına dikkat etmeniz gerekenler:
1.Araç aydınlatma sistemi
Aracınızın aydınlatma sisteminin belirtilen standartlara uygun şekilde çalışır vaziyette olması son derece önemlidir.Far ayarları Nasıl Olmalı? Yine araç farlarının sürüş esnasında etkili kullanımı da son derece önemlidir.Çünkü uygun olmayan noktalarda uzun far kullanımı hem sizin hemde diğer sürücülerin can ve mal güvenliğinin tehlikeye atacaktır. Far Çeşitleri Nelerdir? Trafikte seyrederken karşıdan araç gelmediği sürece uzun farınızı kullanın eğer karşıdan araç geliyor ise onun görüş mesafesini etkilememek için kısa farlarınızı kullanın. Trafikte doğru bilinen yanlışlar ?
2.Araç takip mesafenizi artırın
Özellikle gece sürüşlerinde hem sizin güvenliğiniz hemde önünüzde seyreden araçların güvenliği açısında takip mesafenizi gündüz olduğundan daha fazla artırın.Çünkü farlarınız direk olarak öndeki sürücüyü etkilemektedir.Takip Mesafesi Nasıl Ayarlanır?
3.Ayna ve camlarınızın temiz olması
Konforlu bir sürüş sağlama adına aracınızın camlarının ve aynaların temiz olamasına özen gösteriniz.Aracın cam temizliği nasıl yapılır ?
4.Uyku ve yorgunluk :Özellikle uzun mesafe yolculuklarda yorgunluk ve buna bağlı olarak meydana gelen uykusuzluk hallerine son derece dikkat edilmelidir. Unutulmamalıdır ki kazaların büyük bir kısmı varılacak noktalara yakınlaştıkça meydana gelmektedir. Bu nedenle kendinizi yorgun ve uykusuz hissettiğinizde sürücü değiştirme imkanınız bulunmuyor ise kesinlikle mola vermektir.Güvenli sürüş Önerileri
5. Göz hassasiyeti:Gece sürüşlerinde karşıdan gelen araçların ışığından daha az etkilenme adına gece görüş gözlükleri veya diğer aparatlarının kullanımı da sizler için daha rahat bir gece sürüşü sağlayacaktır.Araçta Bulunması Gereken minimum güvenlik ekipmanları neler?
Gece yolda sorunla karşılaşmanız halinde:Yoldan mümkün olduğunca uzaklaşıp acil durum ışılarınızı yakınız. Aracınızın önüne ve arkasına reflektör koyarak ilgili yerlerden yardım gelene kadar güvenli noktada bekleyiniz.Güvenli Sürüş Pratik bilgiler