Elektrikli Otomobil Şarj Süresi Kaç saat, Elektrikli araba evde şarj Edilebilir mi?

Elektrikli Otomobil Şarj Süresi Kaç saat, Elektrikli araba evde şarj Edilebilir mi?

elektrikli otomobillerin piyasaya çıktığı şu günlerde en önemli soru araç şarj süresi ve her yerde şarj etme olanağı var mı? işte detaylar..

Dünya Neden Elektrikli araba yarışında ?

Elektrikli araç çeşitleri nelerdir öğrenmek için TIKLA

Dünyada tükenen petrole bağımlılığı azaltmak, verimli ve temiz enerji olan elektriğe yönelmeye sebep oluyor.Sessiz çalışan otomobiller, ucuz enerji ile seyahat elektrikli otomobili cazip kılıyor. Tek dezavantajı uzun sürede şarj olması olarak görülse de bu konuda da teknoloji hayli ilerlemiş durumda.

Artık hızlı şarj ile otomobiller yarım saatlik şarj ile 150 Km yol gidebilmektedir.Elektrikli Otomobil Ne kadar Yakar?

Hızlı şarj yerine normal şarj tercih edildiğinde bu süre 8 saatten 1.5 saate kadar indirilmiş durumda. Volvo ve Siemens ortaklığında geliştirilen proje ile bu konuda daha da iyi sonuçlar elde edilecek gibi görünüyor.

Elektrikli araçların özellikleri motor ömürleri hakkında detaylı bilgi için TIKLA

Şarj üniteleri Amerika Avrupa ve Japonya'da farklılık gösteriyor. Japonya'da 62.5 Kw kadar enerji aktarım yapılırken avrupa 43.5 Kw ve Amerika ise 19.2 Kw'a kadar şarj yapılmaktadır.

Elektrikli araç Nasıl Şarj edilir?

Müşterinin şarj istasyonuna geldiğinde aracını fişe takması ve kartını okutması, aracın şarja başlaması için yeterlidir.Şarj istasyonunun tek faz veya üç fazlı olması aracın şarj süresini doğrudan etkilemektedir. Tek fazlı sistemde şarj süresi 6-8 saat arasındayken, 3 fazlı sistemde hızlı şarj ile bu süre yarım saate kadar düşmekte ve depolanan bu enerji ile yaklaşık 150 km yol gidilebilmektedir.Gelişen teknoloji ile artık değişik değişik şarj kabloları yerine tek tip kablo yada başlıkları birbirine çevrilebilir şekilde olacak ve her yerde her zaman şarj imkanı sağlanmış olacak. Elektriğe ihtiyacın artması ile kapasite arttırımı ve gerekli şarj istasyonlarının kurulumu da tüm dünyada ve ülkemizde yaygınlaşacak.

Yorumlar

Daha Fazlası