Araç Kullanım Ömrünü Nasıl Uzatırım
1-Frenleme KuralıAraç Kullanırken ani çukurlarda ve tümseklerden geçiş anında ayağınız kesinlikle frende olmamalı. Çukur yada tümseğe kadar frene bassanız dahi darbe esnasında aracınızın pedalıyla ilişkinizin bitmesi gereklidir.
- Fren yaparken ön süspansiyon ve fren sistemi sıkışır ver aracınızın darbeye maruz kalması en üst seviyededir.
- Ağırlık dengesi öne doğru kayar ve aracın önü yere iyice yaklaşır ve aracınızın altını yere sürtebilirsiniz. Bu durumda aracınıza çok fazla zarar verir ve konfor seviyenizi düşürür.
2-Araç Park Kuralları ve şanzımana Yük bindirmeme Kuralı
Aracınızı park edeceğiniz esnada mutlaka aracınızı viteste bırakın. Aracınız yokuş aşağı duruyorsa geri vitese, yokuş yukarı duruyorsa birinci viteste bırakmanız iyi olacaktır. Ancak bunda sıralama önemlidir , vites boşta iken el frenini çekip yükü el frenine bindirmeli daha sonra aracınızı vitese takıp aracı terk etmelisiniz. Tersini yapıp önce vitese takarsanız asıl yük şanzıoman dişlilerine biner ve şanzıman zarar görür ve ömrü kısalır.
3-Yokuş Yukarı Sürekli Yarı Kavrama Kullanmak
Dur kalk esnasında sıkışık trafikte ve yokuş yukarı kalkışlarda sürekli yarım debriyaj ve kavramada aracı kullanmak belkide şanzımana ve baskı balataya yapabileceğimiz en büyük kötülük olacak ve ömrünü kısaltacaktır.Kavrama Sorunları ve ısınma
4-Yokuş aşağı İnerken Viteste İnme Kuralı
Araç viteste ve yokuş aşağı yakıt yakmaz. Mutlaka viteste inmeli ve araç kesinlikle boşa alınmamalıdır. Bu sayede motor freni kullanılır. Aracınızın frenlerine boş yere yük binmez balata ve yakıt tasarrufu yapmış olursunuz. Yokuş Aşağı kaçıncı viteste İnilir?
Yokuş Aşağı boşta mı yoksa viteste mi az yakar?
5- Rutin Araç Bakımları
Aracınızın rutin bakımları ve ağır bakımlarının yanısıra iç dış temizlik ve koruması da aracınızın ömrünü etkileyecek faktörlerdendir. Düzneli olarak pasta cila boya koruma veya seramik uygulaması ile aracın ömrüne ömür katabilirsiniz.Seramik Kaplama Nedir? Ücreti Ne kadar ?