Triger Kayışı Koparsa ne Kadar Masraf Çıkar?

Triger Kayışı Koparsa ne Kadar Masraf Çıkar?

Triger Kayışı Koparsa Ne Olur? Çok Masraf Çıkarır mı?

Triger kayışı yada sanayi tabiriyle Egzantrik kayışı aracımızın motorunun hayati parçalarından birisi olup, belirli periyotlarla kesinlikle değişimi gereken parçalardır.

Günümüz teknolojisi yeni araçlarda, ya çok kuvvetli ve 120 bin km ye kadar, 6 yıl dayanan kayışlar yada çok daha uzun ömürlü ve değişimi maliyetli olmayan Zincir teknolojisine geçiş yapmıştır.

Trigerin görevi kranktan aldığı hareket enerjisini egzantriğe iletmektir ve kuvvetli malzemeden imal edilmiş parçadır.

Daha eski model araçlarda aynı zamanda motor devridaim pompasına da hareketi veren parçadır. Bu yüzden :

  • Triger Kayışı
  • Devridaim Pompası
  • Gergi bilyesi set halinde birlikte değiştirilirler.

Triger Kayışı belir bir sistem bütünlüğü ve dişlilerin hizalanması metoduyla araç üretici firması tarafından yapılır ve silindirlerin açılma kapanma senkronunu sağlar.

Triger Koptuğu zaman aracın;

Motorundan garip sesler gelmeye başlar. Tam bu esnada muhtemelen pistonların açılma kapanma zamanlamaları bozulur. Pistonların zamansız ve sert çarpmasından dolayı blok eğilir, çatlar. Sonrasında ise, motor en az 3 4 bin Tl civarı masraf çıkarır.

Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak adına, bir araç aldığınızda mutlaka yetkili servisinden aracın trigeri ile ilgili, kaç km veya kaç yılda bir triger setin değişmesi gerektiğini mutlaka öğrenin. Triger sanayide değişmişse, satıcıdan varsa yapılan işlemle ilgili faturasını isteyin. Bu sayede karşınıza çıkabilecek sürprizleri en aza indirmiş olursunuz.

Yorumlar

Daha Fazlası